ANDREJ ROMANČÍK

  • 11. apríla 2023
  • Oznam
  • 657 Views

Predstavenie členov správnej rady.

 

Vážení fanúšikovia, predstavujeme vám v poradí druhého člena správnej rady. Opäť je to takpovediac nová tvár, aj keď pre fanúšikov martinského futbalu je Aďo Romančík poriadne známa osobnosť. Niekdajší kapitán mužstva FOMATu stál pri postupe „Áčka“ do druhej najvyššej futbalovej súťaže, v ktorej aj v bielo-modrom drese nastupoval.

 

  1. Mohli by ste sa nám v krátkosti predstaviť?

 Volám sa Andrej Romančík, mám 39 rokov, som ženatý a mám 4 dcéry. Som spolumajiteľ firmy PEEG – brusivo s.r.o., ktorá sa zaoberá výrobou a predajom rezných a brúsnych materiálov. V rámci voľného času si rád chodím zahrať hokej na zimný štadión a rád chodím na zápasy 1. a 2. Slovenskej ligy. Každý víkend sa snažím ísť aspoň na jeden ligový zápas. Popri tom som asistent trénera v A – mužstve v Žabokrekoch. Všetok ostatný voľný čas sa snažím byť doma s manželkou a deťmi.

 

  1. Čo vás viedlo k myšlienke stať sa členom správnej rady klubu?

Nakoľko som odchovanec klubu a vo FOMATe som ako hráč strávil dokopy dlhých 12 rokov, myšlienka vrátiť sa do klubu v pozícií člena správnej rady ma veľmi zaujala. Preto som sa rozhodol, že ponuku prijmem. FOMAT Martin je pre moju osobu klub, ktorý ma vychoval a za veľa mu ďakujem.

 

  1. Čím by ste mohli byť prínosom pre klub FOMAT Martin v aktuálnom volebnom období?

 Ako som už písal vyššie, dlhé roky som v klube pôsobil a aj keď už prešlo asi päť rokov čo som odišiel ako hráč, stále si myslím, že problémy s ktorými sa boria kluby na Slovensku sú stále rovnaké. Rád budem nápomocný tieto každodenné problémy riešiť a veľmi rád budem o klube rozprávať všade kde prídem. Mám veľa známych z futbalových kruhov, či už trénerov, hráčov, funkcionárov, ale aj delegátov a rozhodcov, a vždy je dobré o klube všade hovoriť. Nikdy neviete, kde koho stretnete a čo sa podarí vybaviť.

Klub potrebuje mať dobré meno na zväzoch či už v Banskej Bystrici alebo priamo v Bratislave. Myslím si, že je pre klub výhoda mať v štruktúrach vedenia človeka, ktorý ako hráč toho na Slovensku veľa odohral a vie sa rozprávať nie len na tému futbal, ale aj o bežnom živote a fungovaní.

Samozrejme aj ako firma sme prispeli finančne, lebo klub bez peňazí nedokáže fungovať. To je ďalšia vízia, ktorú mám nie len ja, ale aj všetci členovia správnej rady, a to stabilizovať klub po finančnej stránke. Aby nič nebránilo kvalitnému rozvoju klubu. Preto sa budem snažiť v spolupráci s ďalšími členmi SR hľadať finančné prostriedky.

 

  1. Čo by malo byť víziou klubu FOMAT Martin?

 Všetko sa zakladá na kvalitných tréneroch a ochote mladých ľudí zlepšovať sa. Myslím si, že trénerov máme v klube kvalitných, ale je potrebné aby sa naďalej vzdelávali a držali krok s aktuálnou dobou a tým ako futbal napreduje. Len tak môžeme zlepšovať vývoj mladých hráčov. No a mladí hráči v spolupráci s rodičmi musia na sebe zodpovedne pracovať. Len tak sa dá zlepšovať a len tak sa dá posúvať náš klub na vyššie priečky. A – mužstvo je už len čerešnička na tom všetkom. Je potrebné aby naši odchovanci mali ku komu vzhliadať a mali možnosť zabojovať a dostať sa do A – mužstva. To je veľmi dôležité. Preto určite budem komunikovať s trénerom A – mužstva, aby bol tejto vízií naklonený. Nie vždy je to jednoduché a prechod z mládežníckeho futbalu k mužom býva považovaný za najťažší. Máme však skúsených trénerov pri A – mužstve a aj v kategórií U19, a verím, že všetci budeme tejto téme naklonení.

 

  1. Čo by ste urobili inak/navyše, aby sa na majstrovské zápasy pritiahlo viac fanúšikov? Návštevnosť je pod úrovňou očakávaní.

Slovenský fanúšik je náchylný na výsledky, a v tomto smere nie je iný ani ten z Martina. Keď sú výsledky, štadióny sú plné, keď výsledky nie sú, ani fanúšik sa na zápas pozrieť nejde. Preto je dôležité stabilizovať výkony a výsledky hlavne u A – mužstva. To je prvý predpoklad, že ľudia na futbal začnú chodiť vo väčšom počte. V Martine a širšom okolí majú ľudia futbal radi a pevne verím, že práve dobrými výsledkami a výkonom hráčov ich začne chodiť na futbal čoraz viac. Samozrejme je to aj o komforte samotného štadióna. Myslím si, že ho je potrebné v spolupráci s mestom Martin dorobiť tak, aby sa fanúšik cítil ako na ozajstnom ligovom zápase. Tu mám pocit, že Martinský fanúšik sa cíti mierne oklamaný, nakoľko plány boli prezentované v nejakej podobe, ale realita je zatiaľ iná. V neposlednom rade je to aj o tom, aby  A – mužstvo bolo poskladané tak, aby bolo tvorené vyvážene z domácich odchovancov a legionárov.

 

 

Ďakujeme za vyčerpávajúce odpovede. Andrej je skutočne zanietený športovec a srdcom Martinčan. Spomenutá finančná podpora zo strany jeho firmy je dlhodobá a zároveň dôležitá pre fungovanie klubu. Andrej má však športového ducha a chce vyhrávať. Tentokrát bude reprezentovať klub FOMAT Martin iným, nemenej dôležitým spôsobom. Držíme palce.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *